Att själv panera fiskfilé är faktiskt jättelätt. Här har ströbrödet i paneringen bytts ut mot smulade tacoskal. Servera en tzatziki att doppa grönsaker och fisk i.
Ingredienser
600 g djupfryst fiskfilé
1½ dl vetemjöl
2 ägg
1½ dl smulade tacoskal
Salt
Malen vitpeppar
Olja och smör till stekning
Till servering
½ slanggurka
2 morötter
4 portioner kokt ris
Instruktioner
Tina fisken till hälften. Skär fisken i strimlor. Smula sönder tacoskalen fint. Du kan stöta dem i mortel eller köra dem i matberedare eller mixer.
Häll smulorna i en djup tallrik. Häll upp mjöl i en annan tallrik och vispa upp äggen i en tredje. Doppa fiskfiléerna först i mjöl, därefter uppvispat ägg och sist tacosmulor eller ströbröd. Lägg dem att torka på en skärbräda. Krydda med salt och peppar.
Hetta upp lika delar olja och smör i en djup stekpanna, det ska vara rejält med matfett. Stek/fritera fisken vackert gyllenbrun på bägge sidor. Det går fort! Låt rinna av på hushållspapper. T
Du kan byta ut smulade tacoskal mot tacokrydda, cornflakes eller kokosflingor.
hej undrar om du menar 1½ st tacoskal? Och 22 morötter?