Tacopanerad fiskfilé

Serverar: 4 portioner

Att själv panera fiskfilé är faktiskt jättelätt. Här har ströbrödet i paneringen bytts ut mot smulade tacoskal. Servera en tzatziki att doppa grönsaker och fisk i.

Ingredienser

  • 600 g djupfryst fiskfilé
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1½ dl smulade tacoskal
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Olja och smör till stekning
  • Till servering
  • ½ slanggurka
  • 2 morötter
  • 4 portioner kokt ris
  • Instruktioner

    1. Tina fisken till hälften. Skär fisken i strimlor. Smula sönder tacoskalen fint. Du kan stöta dem i mortel eller köra dem i matberedare eller mixer.
    2. Häll smulorna i en djup tallrik. Häll upp mjöl i en annan tallrik och vispa upp äggen i en tredje. Doppa fiskfiléerna först i mjöl, därefter uppvispat ägg och sist tacosmulor eller ströbröd. Lägg dem att torka på en skärbräda. Krydda med salt och peppar.
    3. Hetta upp lika delar olja och smör i en djup stekpanna, det ska vara rejält med matfett. Stek/fritera fisken vackert gyllenbrun på bägge sidor. Det går fort! Låt rinna av på hushållspapper. T
    4. Du kan byta ut smulade tacoskal mot tacokrydda, cornflakes eller kokosflingor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 23 februari 2011

    hej undrar om du menar 1½ st tacoskal? Och 22 morötter?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben