Tacos med kryddstekt lax och salsa "tricolore"

Serverar: 4 portioner

Variera den klassiska tacosen med kryddiga bitar av lax och en färggrann salsa. Kanske en ny Tacofavorit?

Ingredienser

  • Ca 500 g laxfilé
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 bit rättika, ca 150 g
  • 1 paket taco tubes, 145 g
  • Neutral olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Salsa tricolore
  • 2 avokado
  • 2 tomater
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 burk majs, ca 300 g
  • 1 kruka grovhackad koriander
  • Till servering
  • 1 finhackad rödlök
  • ½ huvud strimlad salladskål
  • 1½ dl créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Blanda spiskummin, chilipulver, paprikapulver, cayennepeppar, 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar i en bunke. Skär laxen i 1½ cm stora bitar. Vänd försiktigt runt fisken i kryddblandningen, se till att alla bitar blir täckta. Ställ åt sidan.
    2. Skala och skär rättikan i fina strimlor, eller riv den grovt på ett rivjärn. Lägg rättikan i en skål med kallt vatten. Låt stå och krispa till sig i kylen fram till servering.
    3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär avokado och tomater i små tärningar och blanda med citronjuicen i en skål. Tillsätt avrunnen majs. Smaka av med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Vänd ner den grovhackade koriandern i salsan.
    4. Stek fisken i 1 msk olja ca 3 minuter i en stekpanna, den ska bli genomstekt. Värm taco tubsen enligt anvisning på förpackningen. Ta fram rättikan och häll av vattnet.
    5. Fyll taco tubsen med den kryddstekta laxen, salsa och övriga tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben