Tacos med lime- och yoghurtsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Tacos på ett lite annorlunda sätt och riktigt gott!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Olja till stekning
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 stor pressad vitlöksklyfta
  • Ca 1 msk sweet chilisås
  • 1-2 msk chilipulver
  • Salt
  • Sås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Saft av 1 lime
  • 1 krm socker
  • Till servering
  • Tacoskal
  • Sallad
  • Rödlök
  • Koriander
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén. Skär den i små kuber, 1x1 cm, och stek dem i olja. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Låt puttra på medelvärme ett par min, eller tills köttet är genomstekt.
    2. Tillsätt vitlök och smaka av med sweet chilisås, chilipulver och salt.
    3. Rör samman yoghurt och limesaft. Smaka av med lite socker.
    4. Servera köttet i värmda tacoskal tillsammans med sås, sallad, rödlök och koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben