Tagine

Serverar: 8 portioner

Mycket god gryta

Ingredienser

  • Cous Cous från Frebaco för 8 pers
  • Kamutvete från Frebaco (lite att blanda i couscousen)
  • 1,5 kg lammstek i bitar
  • 300 gram torkade plommon
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk mald koriander
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 bitar kanel
  • 1 msk torkad mynta
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0,5 gram saffran
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl torkade kikärter
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 medelstora morötter
  • 1 zucchini
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 dl mandlar
  • Instruktioner

    Koka upp en liter vatten och lägg i plommon. Ställ åt sidan i en halvtimme. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en stor kastrull och tillsätt under tiden kött lite i taget. Tillsätt övriga kryddor, kikärter, tomater, socker och salt. Koka på medelvärme i två timmar. Tillsätt morötter och zhucchini i bitar en 40 minuter innan koktidens slut. Koka mandlarna i lite vatten. Skölj i kallt vatten och skala. Rosta mandlar och sesamfrön i en panna och servera till med russin skål bredvid. Koka cous cous,

    Liknande recept

    5
    50 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben