Tagine

Serverar: 4 portioner

god

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av lamm
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1/2 msk spiskummin
  • 1/2 g saffran
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 tsk Dansukker Brun Farin
  • 6 dl vatten
  • 12 torkade aprikoser
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • Instruktioner

    Skär köttet i kuber, ca 4 cm stora. Skala och tärna löken. Hetta upp oljan i en stekgryta och bryn kött och lök. Salta och peppra. Tillsätt spiskummin, saffran och brun farin. Häll på vattnet och sjud under lock i ca 1 timme. Tillsätt aprikoser, citronskal och –saft och sjud i ytterligare 15 minuter. Red av med potatismjölet utrört i lite vatten. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Servera couscous eller tabbouleh till.

    Liknande recept

    5
    50 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben