Tagine med bulgur

Serverar: 4 portioner

En smakrik gryta med marockansk touch, perfekt att dubbla och frysa in. Laktosfri och äggfri. Använd hirs eller quinoa istället för bulgur för glutenfri rätt.

Ingredienser

  • Bulgur för 4 personer
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 stora morötter, skivade
  • 2 zucchini, tärnade
  • 1 sötpotatis, skalad och skuren i bitar
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk harissa eller paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 burk kikärter, 400 g , ca 3 dl kokta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja att fräsa i
  • Instruktioner

    1. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen.
    2. Fräs lök, morötter, zucchini, sötpotatis och paprika i lite olivolja tills löken mjuknar och allt får lite färg. Blanda ner kryddor, krossade tomater, torkade aprikoser och sköljda kikärter. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera tillsammans med bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben