Tagliatelle med gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Tagliatelle är detsamma som bandspeghetti. Det finns både gula tagliatelle gjorda på ägg och gröna tagliatelle med spelat. Blanda gärna sorterna, det ser mycket trevligt ut.

Ingredienser

  • 300-400 g tagliatelle
  • 1 tsk salt per liter vatten
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör eller margarin
  • Gorgonzolasås
  • 1½ dl tjock grädde
  • 1½ dl crème fraiche
  • 150 g gorgonzola
  • 1 krm riven muskot
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Tillsätt salt och olja. Lägg i pastan när vattnet kokar.
    2. Rör om med en trägaffel så att pastan inte fastnar. Låt koka 5-8 minuter eller enligt anvisningarna på förpackningen.
    3. Gör under tiden gorgonzolasåsen. Smula sönder gorgonzolan i en liten kastrull. Tillsätt grädden och låt osten smälta på svag värme under omrörning. Rör ner crème fraiche, tillsätt muskot och peppar och låt såsen sjuda upp.
    4. När pastan är färdig silas vattnet bort i ett durkslag.
    5. Häll tillbaka pastan i grytan, tillsätt en klick matfett och häll över såsen. Blanda lätt och häll upp i en het serveringsskål.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pysselfia 11 mars 2008

    Smaka av såsen och salta om det behövs.... ostarna har lite olika sälta från början!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben