Tagliatelle med kallrökt lax, dill och citron

Serverar: 4 portioner

En väldigt lättlagad rätt med goda smakkombinationer. Ta vatten från pastakastrullen till såsen för tjockare konsistens. Stärkelsen från pastan reder såsen något.

Ingredienser

  • 400 g torkad tagliatelle
  • 250 g broccoli
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • ½ citron, pressad saft
  • 1 dl finhackad dill
  • 200 g kallrökt lax, i stora strimlor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor. Lägg i pastavattnet de 3 sista minuterna.
    2. Koka upp vatten med fiskbuljongtärningen. Häll i grädde, citronsaft och dill. När såsen är varm vänd runt med pasta, broccoli och lax. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben