Tagliatelle med kronärtsskocka

Serverar: 2 portioner

Snabb och enkel middag

Ingredienser

  • 6 knyten Tagliatelle
  • 1 msk Margarin
  • 1 burk Champinjoner ca 200 g
  • 1/2 krm Vitpeppar
  • ca 1/2 dl Svampspad från burken
  • 1 burk Kronärtsskockshjärtan ca 400 g
  • 1/2-1 dl Mjölk
  • 1 tsk Kinesisk soja
  • 1/2 msk Vetemjöl
  • 1 tsk Basilika
  • 1 krm Vitlökspulver
  • 2 krm Socker
  • ca 1/2 dl Vispgrädde
  • 1/2 dl Ost
  • Instruktioner

    Koka tagliatellen. Hacka två skockhjärtan och fräs dem tillsammans med svampen i margarin. Krydda med peppar och pudra över mjölet. Späd med svampspadet och mjölk i omgångar under uppkok och vispning. Smaka av såsen med soja och de övriga kryddorna samt sockret och låt koka 5 minuter. Rör slutligen ner grädden och osten i såsen. Värm resterande skockhjärtan i lättsaltat vatten. Fördela tagliatelle, sås och skockhjärtan på heta djupa tallrikar och servera omedelbart!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    emeliewsb 3 oktober 2008

    detta ska jag göra ikväll!

    emeliewsb 20 november 2008

    jag var jättenöjd sist! Ska göra det imorron igen

    anmawa 13 september 2009

    As gott tyckte tonåringarna. Snabbt recept maten står på bordet inom 10 min och billigt om man jagar priser. Jag tog ljusmazenaredning istället för mjöl. Sedan använde jag matlagningsgrädde eftersom jag redan brytit en sådan förpackning. Jag hade i grönmögelost istället för vanlig ost och det blev jättegott. Jag kan tänka mig att ha i lite vitt vin en fredagskväll som extra piff. Ena sonen hade gärna haft i lite kyckling. Jag kommer att göra flera varianter på det här igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben