Tagliatelle med mangoldpesto

Serverar: 4 portioner

Underbart god pesto med ljuvliga smaker. Servera som ensamrätt, eller tillsammans med rökt lax eller parmaskinka. Gör lite extra pesto, den håller minst 1 vecka i burk och kan användas till mycket! Lite som en släkting till spenaten är mangold, fast ändå inte. Mangold har en smak som påminner om rödbeta, en krispigt god och mycket användbar stjälk. Dessutom finns den i flera vackra färger.

Ingredienser

  • 500 g tagliatelle
  • Mangoldpesto
  • 150 g mangoldblad
  • ½ röd chilifrukt
  • 2 dl rostade solroskärnor
  • ½ dl färsk, hackad persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk lantbuljong
  • 1½ dl olivolja
  • 2 dl riven parmesanost
  • Rivet skal och lite saft av 1 citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Toppa med
  • Rostade solrosfrön
  • Hyvlad parmesanost
  • Svartpeppar
  • Servera med
  • Tomat- och rödlökssallad
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Förväll mangoldbladen genom att lägga dem i kokande, lättsaltat vatten i ett par minuter. Ta upp och skölj genast med kallt vatten. Krama ur mangoldbladen och skär dem i mindre bitar.
    3. Mixa dem sedan med urkärnad, hackad chilifrukt, rostade solroskärnor, hackad persilja, hackad vitlök och lantbuljong. Tillsätt den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
    4. Rör ihop pastan med mangoldpeston. Toppa med hyvlad parmesan, rostade solrosfrön och svartpeppar. Servera tillsammans med tomat- och rödlökssallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben