Tagliatelle med sås på lammfärs

Serverar: 4 portioner

En snabb och enkel vardagspasta.

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle
  • 300 g lammfärs
  • 4 schalottenlökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Olivolja
  • 2 msk soja
  • 1 burk hela tomater (ca 400 g)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk färsk eller torkad rosmarin, hackad
  • ½ msk timjan
  • ½ msk mejram eller oregano
  • Färskriven pecorinoost
  • Salt, peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs schalottenlöken och vitlöken i olivolja. Lägg i lammfärsen och låt den bryna så att den får färg. Häll i soja, tomater, balsamvinäger och kryddor. Smaka av med salt och svartpeppar och låt stå och puttra i 15 minuter.
    2. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen, häll av vattnet. Servera pastan med lammfärssåsen och färskriven pecorino. Salta och peppra efter behov.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    farmoringer 23 april 2009

    Tack för ett gott recept. Blev många smaker i en bra kombination. Jag redde lite för att få en mer såsig konsistens. Kommer absolut att göra om den här rätten.

    vanilj 24 april 2009

    Vad kul att du gillade receptet! Det är ju en smaksak om man vill ha det lite såsigare, lite godare så. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben