Tagliatelle med sparris och lagerblad

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mums Zest = rivet skal

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle
  • Sparrissåsen
  • 8 gröna sparrisar
  • 8 vita sparrisar
  • 100 g smör
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 2 färska lagerblad
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 citron, zest
  • Till serveringen
  • 100 g pecorino
  • Instruktioner

    1. Skala sparrisen och skär varje i tre delar. Blanchera de vita i ca 4 minuter och de gröna i 2 minuter. Lägg åt sidan.
    2. Värm en panna och klicka i smöret. Fräs vitlök, sparris och lagerblad. Höj värmen, slå på buljong och vitt vin. låt koka ihop lite. Blanda i citronzest.
    3. Häll i nykokt tagliatelle, slunga runt och servera med nyriven eller rullad pecorino.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben