Tant Carins wienerstänger
Det här receptet fick jag i höstas av en tant som har fyllt 99 år. Hon är aktiv, bakar och lagar mat. Man blir så glad när man träffar henne. Vi byter mat- och bakrecept.
Baka gärna dessa goda kakor, kommentera vad ni tycker!!!
Ingredienser
250 gram smör
1½ dl strösocker
2 ägg
6 dl vetemjöl
½ tsk hjorthornsalt eller ½ tsk bakpulver
Till fyllningen
3-4 msk röd sylt
Glasyr
2 dl florsocker
1½-2 msk vatten
Instruktioner
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornsaltet.
Arbeta till en smidig deg.
Dela degen i 4 delar. Forma ca 40 cm långa längder.
Lägg på bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll med sylt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter i 175 grader eller väl det.
- Blanda samman ingredienserna till glasyren.
Bred den på de varma längderna.
Skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hej Visst blir man förundrad över hur olika vi åldras. Jag jobbasr som rörmokare och har precis börjat renovera ett badrum åt en 93-årig dam. Hon jobbar dessutom halvtid (visserligen i en idrottsförening) och gissa med vad? Datorer! Kakorna låter smarriga. Dom bakar vi till sönernas myndighetsdag nästa helg Tack!