Tant Gröns gratäng med chiliröra

Serverar: 4 portioner

Servera den som vegetarisk ensamrätt eller istället för potatisgratäng till kött.

Ingredienser

  • Gratäng
  • 1 strimlad gul lök
  • 500 g skivad potatis (0,5 cm tjocka)
  • 400 g strimlad spets- eller savoykål
  • 4 klyftor hackad vitlök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • 40 g grovt hackad dill
  • 100 g lagrad ost
  • Tillbehör
  • 200 g hyvlad morot
  • 40 g hackad scharlottenlök
  • 0,25 dl olivolja
  • 0,25 dl vitvinsvinäger
  • 120 g Crème Bonjour chili (eller keso med chilismak)
  • Klippt krasse
  • Instruktioner

    1. Gratängen: Fräs lök, potatis, kål och vitlök i smör i en vid kastrull några minuter. Slå på grädde och mjölk, låt koka in till en krämig konsistens.
    2. Rör ner lätt uppvispade ägg i potatisblandningen. Smaksätt med citronskal, dill, salt och peppar. Avsluta med att vända i ost. Häll upp i bleck och gratinera i ugn vid 225° ca 20 min.
    3. Tillbehör: Blanda morötter med lök, olja och vinäger. Låt dra ca 10 min. Rör ner Crème Bonjour Chili eller keso med chilismak och krasse. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    rosatalo 11 oktober 2012

    Detta var något av det godaste jag ätit på väldigt länge. Rekommenderas verkligen!!! Har inte provat röran ännu men det blir nästa gång. Underbar. Till och med grönsaksfobikerna i huset vågade äta och gillade.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben