Tant Gröns dinkelbröd

Serverar: 9 portioner

Saftiga bröd som passar utmärkt till frukost eller soppa. Bröden bakas på kall vätska och lång jästid vilket ger extra god smak.

Ingredienser

  • ½ pkt jäst (25 g)
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk fiberhusk
  • 3 dl dinkel fullkornsmjöl (150 g)
  • 4 dl dinkelsikt (200 g)
  • 2 dl dinkelflingor
  • ½ dl oskalade sesamfrön
  • Till utbakning
  • 1 del dinkelflingor
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt, salt, olivolja och fiberhusk. Låt stå ca 10 min.
    2. Arbeta i mjöl, dinkelflingor och sesamfrö. Arbeta degen väl. Låt degen jäsa under bakduk i rumstemperatur 1-2 timmar.
    3. Sätt ugnen på 250 grader. Strö ut dinkelflingor på bakbordet. Ta upp den lite kladdiga degen på bakbordet och dra ut degen till en avlång rulle ca 40 cm. Dela den i 9 delar. Rulla varje bit i flingor och vrid dem lätt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Låt bröden jäsa ca 15 min. Grädda mitt i ugnen 15 min. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben