Tant Klaras körsbärskaka

Serverar: 4-6 portioner

Helt suverän enkel och god efterrätt. Man kan byta ut körsbären mot i princip vilken frukt, eller vilka bär som helst. På våren är det perfekt att använda sig av rabarber. Det blir jättegott.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 dl urkärnade färska körsbär, eller motsvarande mängd t.ex rabarber i små bitar
  • 50 g kallt smör eller margarin
  • 1 dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Rör ner mjölet.
    2. Häll smeten i smord pajform eller liknande.
    3. Strö över körsbären/ rabarbern. Hyvla över smöret och strö sist över pärlsockret.
    4. Grädda i 175* ca 35-40 min.
    5. Servera med glass, lättvispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mia-59-staff 28 maj 2009

    Jag provade detta recept men tog lite mindre socker.Minus 1/2dlsocker och minus 1/2dl pärlsocker.tog dessutom mindre smör.Kakan blev jättegod!!! Tack för tipset

    janeba 22 juli 2011

    Har provat detta recept. Kakan var mycket god. Kommar att göra den fler gånger när jag har fler bär. Tack för ett bra recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben