Helt suverän enkel och god efterrätt. Man kan byta ut körsbären mot i princip vilken frukt, eller vilka bär som helst.
På våren är det perfekt att använda sig av rabarber. Det blir jättegott.
Ingredienser
2 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
3 dl urkärnade färska körsbär, eller motsvarande mängd t.ex rabarber i små bitar
50 g kallt smör eller margarin
1 dl pärlsocker
Instruktioner
- Vispa ägg och socker.
Rör ner mjölet.
- Häll smeten i smord pajform eller liknande.
- Strö över körsbären/ rabarbern.
Hyvla över smöret och strö sist över pärlsockret.
- Grädda i 175* ca 35-40 min.
- Servera med glass, lättvispad grädde eller glass.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Jag provade detta recept men tog lite mindre socker.Minus 1/2dlsocker och minus 1/2dl pärlsocker.tog dessutom mindre smör.Kakan blev jättegod!!! Tack för tipset
Har provat detta recept. Kakan var mycket god. Kommar att göra den fler gånger när jag har fler bär. Tack för ett bra recept