Tapenadebakad torsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God sälta på vit fisk blir väldigt gott. Jag har provat med både egen tapenade och köpt. Blir lika gott båda. Eller gör detta med kycklingfilé.

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett till formen
  • Tapenad (eller köp färdig på burk)
  • 150 g urkärnade svarta oliver
  • 4 sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en liten ugnseldfast form. Dela fiskfiléerna i portionsbitar. Salta och peppra lätt. Hacka sardeller, oliver, kapris mycket fint och pressa ner en vitlöksklyfta. Blanda i olivolja så det blir en fast röra. Bred ett halvcentimetertjockt lager tapenad över fisken och baka i ugn ca 20 minuter.
    2. Servera med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben