Stor festtårta som ger 20 bitar!
Ingredienser
4 ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl ljummet vatten
Garnering/fyllning
6 dl vispgrädde
Jordgubbar
Alternativ garnering/fyllning
Äppelmos
Bananer
Mixade burkpersikor
Frukt
Bär
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och sikta ner växelvis med vattnet. Häll smeten i stor, bröad form, 28 centimeter i diameter. Grädda i 175 grader i cirka 60 minuter eller tills den släpper kanterna. Lägg över bakplåtspapper om den blir mörk och inte är färdiggräddad.
- Skär tårtbottnar med en tunn kniv när kakan kallnat.
Lägg mosade jordgubbar på första botten, dubbel sats vaniljkräm fin och bra på nästa botten, en tredjedel av vispgrädden samt jordgubbsmos på nästa botten och sedan sista botten som ett lock.
- Bred grädde över och runtom kanterna och garnera med jordgubbar. Vid garnering med gelé eller inlagd frukt täcks tårtan först med ett tunt lager grädde som ett skyddande lager för att fukt inte ska tränga igenom. Går bra att frysa med fyllning men garneras först vid servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Picknick
Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...
Hallonsaft
Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...
Sockerkaka
Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...