Tarte med jordgubbar och fläderkräm med getost

Serverar: 12 portioner

Spännande smaker i en frasig paj.

Ingredienser

  • 500 g smördeg
  • 1 uppvispat ägg
  • Jordgubbskompott
  • 250 g jordgubbar
  • 5 cl koncentrerad flädersaft
  • 250 g mild getost
  • 1 dl florsocker
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Florsocker
  • Citronmelissblad eller myntablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och kavla ut tinade degplattor till dubbel storlek. Dela varje ark i tre delar och lägg på plåten.
    3. Rita en liten fyrkant inne i varje degruta med ca 1 cm kant runtom. Nagga den lilla fyrkanten med en gaffel. Pensla med det uppvispade ägget och sätt in i ugnen 10-15 minuter.
    4. Skiva jordgubbarna och lägg dem i en kastrull. Häll på flädersaft och koka upp. Låt svalna. Ta bort kanterna på getosten och mosa med florsocker.
    5. Använd gaffel och tryck in den perforerade fyrkanten i mitten så att kanten står upp mer. Lägg en klick av getostkrämen på smördegrutorna och toppa med jordgubbskompotten och någon färsk jordgubbe. Pudra över med florsocker och garnera med citronmelissblad eller mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben