Tastelinetårta med vit chokladmousse och jordgubbar i vaniljvodka
Serverar: 10 portioner
En mäktig sommartårta som passar till festligare tillfällen.
Riktigt härlig jordgubbstårta. I receptet ingår jordgubbar som marineras i vaniljvodka vilket ju inte är barnvänligt.
Ingredienser
1 st tårtbotten
1 sats vit chokladmousse
2 l jordgubbar
3 cl vaniljvodka
2 msk socker
3 dl vispgrädde
1 dl maräng krossade
50 g mandel, rostad och flagad
Enkel chokladmousse
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
Instruktioner
Börja med chokladmoussen i god tid. Det här är världens enklaste recept, passar utmärkt som tårtfyllning. Se till att chokladblandningen får kallna riktigt ordentligt innan du vispar upp den med elvisp. Minst 2-3 timmar i kylskåp bör du beräkna, men den kan gärna stå över natten i kylskåpet.
Koka upp grädden och ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i den varma grädden för att smälta. Blanda choklad och grädde väl, låt svalna.
Låt chokladkrämen stå i kylskåp minst 3-4 timmar. Avslutningsvis vispas moussen med elvisp till önskad konsistens.
Själva tårtan:
Skölj och ansa jordgubbarna. Skiva hälften av jordgubbarna och tillsätt vodka och socker och låt bären marinera cirka en timme.
Lägg de marinerade jordgubbarna på den understa tårtbottnen. Lägg på nästa botten och fördela den vita chokladmoussen över. Lägg på översta bottnen.
Vispa grädden hårt och spritsa över tårtan. Garnera med resten av jordgubbarna.
Krossa marängen och blanda med mandelflagorna och servera i en skål bredvid.
Den här tårtan gjorde stor succe på mitt arbete förra midsommarafton.Ylva01