Tekakor med keso och kardemumma

Serverar: 12 portioner

Härligt kryddade frukost eller fikamackor där keson bidrar till saftigheten. 197 kalorier per tekaka.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl mellanmjölk
  • ½ tsk hela kardemummakärnor
  • 250 g keso
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 8 dl kärnvetemjöl fullkorn + ½ dl till utbakning
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Ljumma och tillsätt mjölken, rör ut jästen i den. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Tillsätt dem och övriga ingredienser. Arbeta till en kladdfri deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    2. Rulla ut degen till en längd på mjölat bakbord, skär i 12 delar och rulla till bullar. Kavla ut bullarna till tekakor, ca 1 dm i diameter. Lägg tekakorna på 2 plåtar med bakplåtspapper. Nagga bröden lätt med en gaffel, låt jäsa under bakduk 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda tekakorna mitt i ugnen 15 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    34

    Kommentarer (1)

    saragu 24 januari 2010

    Riktigt goda o saftiga. gick jättebra utan kardemumma. Tack :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben