Teriyakigryta á la Malin

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Blev bjuden på denna gryta hos min bonusdotter och hennes familj. Perfekt höstgryta serverad med ris och grönsallad!

Ingredienser

  • 400 g strimlat nötkött i små strimlor
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 200 g sockerärtor eller haricot verts
  • ½ tsk salt
  • 1 dl teriyakisås
  • 2 msk soja
  • ca 1 tsk sambal oelek
  • 2½ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva grönsakerna.
    2. Stek köttet. Stek grönsakerna så att de blir mjuka (börja med morötterna som kräver längst tid). Blanda kött och grönsaker. Häll i teriyakisåsen som du redan blandat med sambal oelek och grädden. Salta och smaka av.
    3. Om du vill ha såsen lite fylligare kan du reda med lite maizenaredning (för brun sås).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben