Teriyakilax med katrinplommon och citruskål

Serverar: 4 portioner

Plommon och teriyakisås passar perfekt ihop med citrussallad.

Ingredienser

  • 3 dl jasminris
  • 500 g laxfilé utan skinn och ben
  • ½ tsk salt
  • 12 katrinplommon
  • 1 dl teriyakimarinad
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Kål
  • 400 g vitkål
  • 2 apelsiner
  • 3 msk pumpakärnor
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Sätt ugnen på 200º.
    3. Lägg katrinplommonen i kallt vatten ca 10 minuter. Skär laxen i 4 bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Salta. Halvera katrinplommonen och strö dem över fisken. Häll över marinaden och krydda med peppar. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 20 minuter.
    4. Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor. Ta till vara all saft. Blanda apelsinsaften med olja, salt och peppar.
    5. Blanda kål, apelsinklyftor och pumpakärnor och häll över dressingen. Servera laxen med katrinplommon och sky, ris och kål.

    Liknande recept

    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben