Thai á la Ankar

Serverar: 4 portioner

Så gott, man bara njuter!

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer, skurna i tunna små skivor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • Smör att steka i
  • 1 burk kokosmjölk 400 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • ½ lime (saften)
  • 2 msk mango chutney
  • 2 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Stek kyckling och purjolök i smör. Tillsätt lök skuren i båtar och paprikan skuren i små bitar och låt fräsa med en stund. Häll på kokosmjölken och grädden och lös upp buljongtärningen i grytan. Tillsätt tomatpuré, limesaft, soja, mangochutney, sambal oelek och pressade vitlöksklyftor. Låt puttra tills kycklingen är genomkokt och smaka sen av med salt & peppar.
    2. Ljuvligt, servera gärna med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben