Thai beef noodle salad

Serverar: 4 portioner

Den här nudelsalladen med krispigt grönt är dressad i intensiva smaker som för tankarna till thailändska stränder.

Ingredienser

  • 3 skivor entrecote, à 200 g eller 600 g flankstek
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • ½ gurka, skalad, delad och urkärnad, skivad i 1 cm tjocka skivor
  • 1 knippe rädisor, i halvor eller kvartar
  • 100 g sockerärter, delade på längden
  • 1 röd paprika, i 2x2 cm bitar
  • 3 salladslökar, skivade
  • 1 kruka koriander
  • 100 g rostade och saltade jordnötter, grovhackade
  • Dressing
  • 2 lime, rivet skal och saft
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk socker
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och riven
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till dressingen tills sockret har löst sig. Ställ åt sidan.
    2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj genast i iskallt vatten så att kokningen avstannar. Sila väl och lägg i en stor, vid salladsskål. Lägg alla grönsakerna i salladsskålen tillsammans med de kalla nudlarna.
    3. Finhacka koriandern, även stjälkarna, och lägg i salladen. Spara några blad till garnering. Häll över dressingen och blanda försiktigt, men väl. Toppa med de sparade korianderbladen och hackade jordnötter.
    4. Salta och peppra entrecoten eller flanksteken generöst och grilla i 2-3 minuter per sida. Låt köttet vila i några minuter och skiva sedan i tunna skivor och servera med nudelsalladen.

    Liknande recept

    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben