Thai beef salad

Serverar: 4 portioner

Asiatiskt när det är som bäst! Enkel men väldigt lyxig sallad.

Ingredienser

  • 3 skivor entrecote, à 200 g
  • 200 g risnudlar
  • ½ gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 50-100 g sockerärter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 röd paprika (eller 1 röd chilifrukt om man vill ha lite hetta)
  • 3 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 dl färska böngroddar
  • Jordnötter
  • Dressing med lime
  • 2 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk socker
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk riven ingefära
  • Instruktioner

    1. Börja med dressingen som gärna får stå och dra medan du lagar det andra. Blanda alla ingredienser till dressingen tills sockret löst sig. Ställ åt sidan.
    2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj genast i iskallt vatten så att kokningen avstannar. Sila väl och lägg i en stor, vid salladsskål. Skala gurkan, dela på längden och kärna ur. Skär i 1 cm tjocka skivor. Dela rädisorna i halvor eller kvartar. Dela sockerärterna på mitten. Skiva salladslök.
    3. Lägg alla grönsakerna i salladskålen tillsammans med de kalla nudlarna. Finhacka koriander, även stjälkarna, och lägg i salladen. Spara några blad till garnering. Häll över dressingen och blanda försiktigt men väl. Toppa med de sparade korianderbladen och jordnötterna.
    4. Salta och peppra entrecoten generöst och grilla ca 2-3 minuter per sida. Skiva upp köttet och servera med nudelsalladen.

    Liknande recept

    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben