För alla som gillar kyckling så är Thailand paradiset. Här är en enkel rätt med härlig kokossmak, som grillas färdigt snabbt på grillen.
Ingredienser
400 500 g kycklingfilé
8-12 blötlagda träspett
Kokosmarinad
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk curypasta
2 tsk fish sauce
1½ dl kokosmjölk
1 tsk färskpressad citronsaft eller äppelcidervinäger
1 kruka färsk koriander
Servering
Ris
Mango-chutney
Instruktioner
- Marinaden räcker till ca 500 g kött
- Mixa alla ingredienserna till marinaden med en stavmixer. Skär kycklingfiléerna i tärningar eller 2 cm breda strimlor. Lägg kycklingbitarna i en fryspåse, häll i marinaden och låt allt blandas väl och knyt åt. Låt marinera i minst 2 timmar eller över natten i kylskåp. Trä upp på spett och torka av lite med hushållspapper. Spara marinaden. Grilla spetten ca 1 minut och ta upp spetten och doppa dem i marinad och lägg dem på grillen igen. Upprepa proceduren efter 1 minut och gör detta 3-4 gånger. Då bör kycklingen vara klar annars låter du den grilla tills den känns färdig. Servera med ris och mang-chutney.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Låter jättegott!! Ska verkligen pröva detta recept!