Thai gai yang

För alla som gillar kyckling så är Thailand paradiset. Här är en enkel rätt med härlig kokossmak, som grillas färdigt snabbt på grillen.

Ingredienser

  • 400 500 g kycklingfilé
  • 8-12 blötlagda träspett
  • Kokosmarinad
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk curypasta
  • 2 tsk fish sauce
  • 1½ dl kokosmjölk
  • 1 tsk färskpressad citronsaft eller äppelcidervinäger
  • 1 kruka färsk koriander
  • Servering
  • Ris
  • Mango-chutney
  • Instruktioner

    1. Marinaden räcker till ca 500 g kött
    2. Mixa alla ingredienserna till marinaden med en stavmixer. Skär kycklingfiléerna i tärningar eller 2 cm breda strimlor. Lägg kycklingbitarna i en fryspåse, häll i marinaden och låt allt blandas väl och knyt åt. Låt marinera i minst 2 timmar eller över natten i kylskåp. Trä upp på spett och torka av lite med hushållspapper. Spara marinaden. Grilla spetten ca 1 minut och ta upp spetten och doppa dem i marinad och lägg dem på grillen igen. Upprepa proceduren efter 1 minut och gör detta 3-4 gånger. Då bör kycklingen vara klar annars låter du den grilla tills den känns färdig. Servera med ris och mang-chutney.

    Liknande recept

    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (1)

    QueenMoni 8 maj 2011

    Låter jättegott!! Ska verkligen pröva detta recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben