Thaicurry

Tid: 40 minuter

Curry och kokosmjölk blir gott ihop.

Ingredienser

  • Ca 800 g oxkött, förslagsvis fransyska
  • Olja till stekning
  • Salt
  • 2-3 msk currypasta
  • Mörk sojasås
  • Kycklingbuljongtärningar
  • 1 skvätt visp- eller mellangrädde
  • 1 stor burk kokosmjölk
  • 1 burk strimlade bambuskott
  • Koriander, några kvistar färsk hackad
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet och bryn det i omgångar. Salta när köttet fått färg. Tillsätt ett par matskedar currypasta och låt den fräsa med.
    2. Tillsätt mörk sojasås, en eller flera buljongtärningar, grädden, kokosmjölken och bambuskotten inkl lagen. Låt puttra tills köttet är klart, ca 20 min. Tillsätt den färska koriandern. Smaka av och tillsätt ev mer currypasta.
    3. Servera med jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben