Enkel kinamat
Ingredienser
1 stor Kycklingfilé
1 - 2 msk Curry
1 - 2 msk thaicurry
1 - 2 vitlöksklyftor
ca 1 dl olja
1 1/2 - 2 1/2 dl kycklingbuljong
ca 1 - 2 msk maizena
2 - 3 tsk grillkrydda
salt
peppar
Instruktioner
- Skiva kycklingen i tunna strimlor(kycklingen kan gärna vara lite fryst då blir det enklare att strimla).
Lägg kycklingen i en skål,tillsätt en pressad vitlök,grillkrydda,curryn och oljan.Blanda runt så det blandas väl med kycklingen,låt stå i 30 min i kylskåp.
Lägg kycklingen i en varm kastrull eller djup stekpanna,låt kyklcingen få lite färg, tillsätt vatten och buljongen.Låt puttra på svag värme ca20 min tillsätt maizenan koka tills det blir en tjockare konsistens.
Servera med jasminris och paprikasallad(se recept)
- Du kan även tillsätta eventuellt vattenkastanjer och lite vårlök(el.purjolök på slutet)
- Smaklig Måltid
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Vardagsmat
Då är vi tillbaks i vardagen igen. För många innebär det stress och...
Recepttävlingen avgjord!
Margareta Schildt-Landgren har bland de inkomna bidragen korat tre vin...
Hur god som helst var denna curryrätt! första gången jag gjorde den var på en bjudning med 15pers, och alla älskade den..