Currykyckling

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Enkel kinamat

Ingredienser

  • 1 stor Kycklingfilé
  • 1 - 2 msk Curry
  • 1 - 2 msk thaicurry
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • ca 1 dl olja
  • 1 1/2 - 2 1/2 dl kycklingbuljong
  • ca 1 - 2 msk maizena
  • 2 - 3 tsk grillkrydda
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva kycklingen i tunna strimlor(kycklingen kan gärna vara lite fryst då blir det enklare att strimla). Lägg kycklingen i en skål,tillsätt en pressad vitlök,grillkrydda,curryn och oljan.Blanda runt så det blandas väl med kycklingen,låt stå i 30 min i kylskåp. Lägg kycklingen i en varm kastrull eller djup stekpanna,låt kyklcingen få lite färg, tillsätt vatten och buljongen.Låt puttra på svag värme ca20 min tillsätt maizenan koka tills det blir en tjockare konsistens. Servera med jasminris och paprikasallad(se recept)
    2. Du kan även tillsätta eventuellt vattenkastanjer och lite vårlök(el.purjolök på slutet)
    3. Smaklig Måltid

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2
    4.2
    20 min
    2
    3

    Kommentarer (1)

    lindatwennergren 14 mars 2011

    Hur god som helst var denna curryrätt! första gången jag gjorde den var på en bjudning med 15pers, och alla älskade den..

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat
    Då är vi tillbaks i vardagen igen. För många innebär det stress och...

    Recepttävlingen avgjord!
    Margareta Schildt-Landgren har bland de inkomna bidragen korat tre vin...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben