Thaigryta med fläskfilé eller kyckling

Serverar: 4 portioner

Smaskig bjudmat som är smidig att göra. Låter man köttet marineras i mer än en timme blir grytan ännu godare.

Ingredienser

  • 500 g kyckling- eller fläskfilé, strimlad
  • 2 paprikor, strimlade
  • Marinad
  • 1 msk kinesisk soya
  • 1 msk curry
  • 1 msk olja
  • Sås
  • 1 burk cocosmjölk
  • 2 msk konc. Kalvfond
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • ½ dl chilisås
  • Rivet skal av 1 lime
  • ½ msk curry
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk kinesisk soya
  • 2 tsk potatismjöl eller maizena
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet och paprikan i marinaden. Låt ligga i kylen minst 1 timme.
    2. Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt koka upp under omrörning.
    3. Bryn köttet och paprikan i en stekpanna.
    4. Alt 1: Häll såsen över köttet och låt koka en stund . Alt 2: Lägg köttet och paprikan i en ugnssäker form. Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen i 25 min på 225ºC.
    5. Servera till ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben