Min goda thaigryta med fläskfilé

Serverar: 4-5 portioner

Gjorde den här grytan ikväll och den blev riktigt god.

Ingredienser

  • 550 g fläskfilé i strimlor
  • Smör till stekning
  • 2 rågade tsk röd currypasta
  • 1-2 tsk salt
  • 775 g Findus wokgrönsaker, Thai röd curry (wok + sås)
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 2 tsk socker
  • Ca 3 msk Ketjap Manis, indonesisk söt soja
  • ½ citron, pressad saft
  • 1 liten burk skivad ananas, 227 g
  • ½-1 dl cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den. Ta upp köttet och lägg på en tallrik.
    2. Häll wokgrönsakerna i woken och stek eller puttra tills grönsakerna är al dente och såsskivorna smält.
    3. Häll sedan över köttet och rör runt. Nu häller man i kokosmjölken, socker, Ketjap Manis, citronsaften och de 4 ananasskivorna, delade i cm-stora bitar. Smaka av, tillsätt mer soja eller citronsaft efter behag. Grytan blir mediumstark. När grytan stod på bordet strödde jag över några cashewnötter (på begäran av mitt ena barnbarn).
    4. Koka tills grytan är tillräckligt varm. Servera med kokt ris. Ät och njut!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lennart_58 15 augusti 2009

    Det var det bästa vi ätit på länge och enkelt att tillaga, toppen! Full pott såklart!

    PethraD 10 oktober 2009

    God wok, dock lite "klen" för vår smak. Vi klickade i en hel del sambal oelek för att få lite hetta. Mycket enkel att tillaga.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben