Thaigryta med kokos och lime

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegod gryta med sötstark smak.

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av fläsk
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 dl vatten
  • 4 dl kokosmjölk
  • Skal av 2 limefrukter eller limeblad
  • 4 tsk röd currypasta (blir starkt!)
  • 2 tsk fisksås
  • 3 msk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda fond, vatten och kokosmjölk. Tillsätt limeskal, currypasta, fisksås, socker och salt. Koka upp.
    2. Dela köttet i mindre bitar. Bryn i smör i en stekpanna tills det fått fin färg. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt det mjölade köttet i grytan. Koka på låg värme i 15-20 minuter.
    3. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben