Thaikryddad gryta med kycklingfilé

Den här grytan mår bara fint av att lagas dagen före och stå till sig över natten. Gott till är jasminris

Ingredienser

  • 1 1/2 kg kycklingfilé
  • olja att bryna i
  • 1 citrongräs
  • 4 tomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 1 msk fint hackad färsk ingefära
  • 2 pepparfrukter, spansk
  • 4 msk socker
  • 1 msk currypasta, röd
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • Salt
  • Vitpeppar, mald
  • Till servering
  • Kokt jasminris
  • Matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    1. Skär citrongräset i mindre bitar, hacka tomaterna och skala och hacka vitlöksklyftorna, löken och ingefäran fint. Dela den spanska pepparn på längden, kärna ur och strimla den fint.
    2. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm breda skivor tvärs över. Bryn dem i olja och lyft över i en gryta. Bryn även lök och vitlök och lägg över. Tillsätt citrongräs, tomater, ingefära och spansk peppar. Rör ner socker, currypasta, kokosmjölk och tomatpuré. Häll på vattnet och krydda med salt och peppar.
    3. Koka upp och låt grytan sjuda på svag värme i 10 minuter. Servera med matlagningsyoghurt och jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben