Thailändsk currykyckling

Serverar: 4 portioner

"Sväng ihop" denna speciella gryta när du känner för att bjuda din familj eller dina vänner på något exotiskt och gott.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 4 zucchini
  • 1 msk rapsolja
  • 1 - 2 msk grön currypasta
  • 2 ½ dl kycklingbuljong eller vatten
  • Papayasalsa
  • ½ fast papaya
  • 1 röd lök
  • 1 msk färskpressad lime- eller citronsaft
  • 2 msk färsk, hackad koriander
  • Kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i långa, 1 cm breda strimlor. Skala löken och hacka den grovt. Skölj zucchinin och skär dem i munsstora bitar.
    2. Hetta upp oljan i en teflonbelagd wok- eller stekpanna. Tillsätt kycklingen och bryn den kraftigt i 4-5 minuter tills den är brynt runt om.
    3. Tillsätt löken och currypastan och fräs 2-3 minuter tills löken börjar mjukna. Tillsätt buljongen och täck över med lock. Sjud upp och låt sjuda i ca 10 minuter tills kycklingen nästan är färdig. Tillsätt zucchinin och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
    4. Förbered salsan under tiden. Skala papayan och ta bort kärnorna. Skär papayan i 1x1 cm stora tärningar. Skala och hacka den röda löken fint.
    5. Blanda papaya, lök, färskpressad limesaft och koriander. Smaka av med kajennpeppar. Servera salsan till grytan.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben