Thailändsk currykyckling

Serverar: 4 portioner

Röd curry sätter smaken i det här receptet. Denna rätt passar bra till fest.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • ½ msk röd currypasta
  • smör att steka i
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ½ - 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingköttet, hacka lök, och skiva champinjonerna. Fräs detta i smör tillsammans med currypastan.
    2. Smula över buljongtärningen och häll på vattnet och låt koka upp.
    3. Tillsätt mjölk och grädde och låt koka några minuter.
    4. Smaka av med salt, svartpeppar, och currypasta.
    5. Strö över lite idealmjöl till önskad tjocklek på såsen och låt koka 1 minut.
    6. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben