Thailändsk fläskfilé

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Festmåltid. Stark mat

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 – 3 purjolökar
  • 2 – 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd pepperfrukt eller 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk färsk ingefära eller 1 tsk malen
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Smör
  • Instruktioner

    Skiva först köttet. Skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela kärna ur och strimla pepparn. Stek köttet i ca. 3 min per sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i ett par minuter. Smaksätt med ingefäran och buljongen. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoughurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera direkt med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lilloo 5 januari 2010

    Mycket god maträtt... Kommer att göras igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben