Thailändsk kyckling (från Viktväktarna)

Serverar: 4 portioner

En fantastiskt god kycklinggryta! Omtyckt av både barn och vuxna. 7 "poäng" / portion.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk flytande margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ chilipeppar
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 lime, skal och saft
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 burk (400 ml) kokosmjölk (max 6%)
  • 1 msk vetemjöl
  • 6 dl kokt ris
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i mindre bitar. Bryn dem i margarin tillsammans med pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
    2. Tillsätt hackad chilipeppar, currypasta, saft och skal från lime (ta inte med det vita). Späd med buljong och låt koka ihop 6-8 minuter.
    3. Rör ner kokosmjölk, låt det koka upp och red av med mjöl utrört i lite vatten.
    4. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben