Thailändsk kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Har inte provat men låter gott

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • Smör
  • 2 purjolökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 röd pepparfrukt
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    1. 1. Skär varje filé i 3-4 bitar.
    2. 2. Skär purjolöken i sneda tunna skivor
    3. 3. Skala och skiva vitlöken. Finhacka pepparfrukten
    4. 4. Stek köttet i stekgryta. Rör ner lök och pepparfrukt. Krydda med salt och peppar.
    5. 5. Smaksätt med ingefära. Smula ner buljongtärningen.
    6. 6. Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Hetta upp och servera genast till kokt ris och sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben