Thailändsk kycklingfilé

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

För alla kycklingälskare

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • Salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd pepparfrukt
  • 1,5 msk röd curry (eller vanlig)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk honung
  • 1 lime
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2-3 tsk soja
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsyoughurt
  • Instruktioner

    Skär filén i skivor. Bryn dem i smöret i en stekpanna. Salta. Ta upp kycklingfiléerna och lägg dem åt sidan så länge. Skala och pressa vitlöken. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Fräs vitlöken, pepparfrukten och curry i sesamolja. Riv limen på den fina sidan. Tillsätt honung, limeskal, limesaft, vatten, hönsbuljongtärning och soja. Rör ut mjölet i matlagningsyoughurten och vispa ner blandningen i såsen. Lägg i kycklingen och låt den sjuda ca 10 minuter i såsen. Servera med ris.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    catlover 6 september 2009

    Mumsfilibabba. Högsta betyg från mig, men så är jag en älskare av asiatiska maträtter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben