Thailändsk kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Underbar höstsoppa.

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 buljongtärningar, höns- eller grönsak
  • 5 dl vatten
  • 1 burk lätt kokosmjölk
  • 400-500 g stekt hackad kycklingfilé, eller kycklinglårfilé
  • 200 g champinjoner
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Lite pressad citron
  • Instruktioner

    Hacka zucchini och lök. Koka i 20 minuter tillsammans med buljong och vatten. Kör alltihop i mixer och blanda i kokosmjölk, salt, peppar och citronsaft. Bryn champinjonerna och chili och blanda i soppan tillsammans med kycklingen. Servera gärna med pizzabullar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben