Thailändsk röd curry med tofu och grönsaker

Serverar: 4 portioner

Dröm dig bort till Thailand i denna goda vegetariska rätt.

Ingredienser

  • 300 g långkornigt ris
  • 2 msk sesamolja
  • 600 g naturell tofu
  • 2 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1½ cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ msk röd currypasta
  • 6 limeblad
  • 450 ml kokosmjölk
  • 1 mogen mango
  • Limejuice
  • Instruktioner

    1. Koka riset i 600 ml kokande saltat vatten.
    2. Skär tofun i 1½ cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en wok och stek tofun runtom. Ställ åt sidan.
    3. Strimla paprikorna, skiva löken fint. Finhacka vitlök och ingefära. Fräs paprikan med lök, ingefära och vitlök.
    4. Häll över currypasta och rör om, tillsätt halverade limeblad och låt allt steka en kort stund. Häll över kokosmjölk och låt allt sjuda på svag värme 5-7 minuter.
    5. Rör ner tofun och bitar av mango. Krydda efter smak med limejuice. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben