Thailändsk sötsur chilifilé

Serverar: 4 portioner

Jag älskar det asiatiska köket och då i synnerhet det kinesiska och thailändska. Den här rätten är en av mina personliga favoriter.

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé (går bra med kycklingfilé också)
  • 1 liten, röd paprika
  • 1 liten gul lök
  • 200 g ananasringar (avrunnen vikt - c:a 1 burk)
  • 1 ägg
  • 4 msk potatismjöl
  • 4-5 msk matolja, neutral
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1 ½ dl thai hot sweet chilisås
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Strimla paprika, lök, ananas och filé i tunna strimlor c:a 5-6 cm långa. Bäst är om köttet är lite halvfruset, då kan man strimla riktigt tunt. Krydda med salt och peppar. Blanda köttbitarna med ägget. Strö över potatismjölet och rör om ordentligt.
    2. Hetta upp oljan i en wok eller i en stekpanna och lägg i bitarna så att de steks var för sig. Stek filébitarna så att de blir jämnt ljusbruna och ta upp dem ur pannan. Stek snabbt paprika och lök och blanda ner ananas och kött.
    3. Tillsätt chilisåsen och sockret, rör om hastigt och servera med jasminris och en sval lageröl.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sikaal 18 mars 2010

    Mycket gott! :-) Enklare att göra än jag trodde! Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben