Thailändsk vitlökskyckling

Serverar: 4 portioner

Passar bäst på grillen men går även bra på en grillpanna i köket.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer med skinn
  • Marinad
  • 4 vitlöksklyfter , skivade
  • 1 msk färsk ingefära , finhackad
  • Saft och rivet skal av 1 limefrukt
  • 3 msk solrosolja
  • 1 msk sojasås
  • 1 - 2 chilifrukter , ansade och fin hackade
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Skär 2 -3 snitt i kycklingskinnet och lägg kycklingen i en skål.
    2. Blanda ingredienserna till marinaden , häll den över kycklingen , täck och låt stå i kylskåp i minst 2 timmar.
    3. Låt köttet bli rumstempererat innan det lagas till. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg den på en uppvärmd grill .
    4. Grilla i 15 -20 minuter , pensla med marinaden lite då och då. så blir de inte så torra .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben