Thailändsk wok med sesamtofu

Serverar: 4 portioner

400 kalorier per portion. Tofu, som är en sojabönsost, innehåller mycket protein och B-vitamin. Har låg fetthalt och är en bra, mjölkfri kalciumkälla.

Ingredienser

  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk teriyakisås
  • 400 g fast tofu
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk risvinäger
  • 2 tsk soja
  • 1 msk jordnötsolja
  • 16 sockerärter
  • 1 morot
  • 125 g böngroddar
  • 2 salladslökar med de vita delarna och de gröna till servering
  • 250 g risnudlar
  • 50 g vattenkrasse
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skär tofun i 4 tjocka skivor. Rör samman sesamoljan och 1 msk teriyakisås och pensla tofuskivorna på båda sidor. Strö hälften av sesamfröna över ena sidan av tofuskivorna. Blanda resten av teriyaki såsen med vinäger och soja. Ställ åt sidan.
    3. Värm en stor wok eller stekpanna och pensla botten med jordnötsolja. Lägg ner tofuskivorna med sesamsidan neråt och stek i 2 minuter. Strö över resten av sesamfröna. Vänd och stek ytterligare 2 minuter tills ytan är knaprig. Ta upp tofun och håll den varm.
    4. Skiva moroten tunt och skär de vita på salladslöken i 5 cm långa strimlor, skär de gröna tunt och spar till garnering.
    5. Pensla pannan med lite mer jordnötsolja och lägg i sockerärter, morötter, böngroddar och lökstrimlor. Woka i 2-3 minuter tills allt är mjukt men fortfarande knaprigt. Tillsätt resten av teriyakiblandningen och woka i 1 minut till.
    6. Dela upp de heta nudlarna i portionsskålar, lägg i krassen, skeda över grönsakerna och toppa med tofun.
    7. Garnera med de finhackade salladslökarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben