Thailändsk wok med sesamtofu
400 kalorier per portion.
Tofu, som är en sojabönsost, innehåller mycket protein och B-vitamin. Har låg fetthalt och är en bra, mjölkfri kalciumkälla.
Ingredienser
1 tsk sesamolja
2 msk teriyakisås
400 g fast tofu
2 msk sesamfrön
1 msk risvinäger
2 tsk soja
1 msk jordnötsolja
16 sockerärter
1 morot
125 g böngroddar
2 salladslökar med de vita delarna och de gröna till servering
250 g risnudlar
50 g vattenkrasse
Instruktioner
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
- Skär tofun i 4 tjocka skivor.
Rör samman sesamoljan och 1 msk teriyakisås och pensla tofuskivorna på båda sidor. Strö hälften av sesamfröna över ena sidan av tofuskivorna.
Blanda resten av teriyaki såsen med vinäger och soja. Ställ åt sidan.
- Värm en stor wok eller stekpanna och pensla botten med jordnötsolja. Lägg ner tofuskivorna med sesamsidan neråt och stek i 2 minuter. Strö över resten av sesamfröna. Vänd och stek ytterligare 2 minuter tills ytan är knaprig. Ta upp tofun och håll den varm.
- Skiva moroten tunt och skär de vita på salladslöken i 5 cm långa strimlor, skär de gröna tunt och spar till garnering.
- Pensla pannan med lite mer jordnötsolja och lägg i sockerärter, morötter, böngroddar och lökstrimlor. Woka i 2-3 minuter tills allt är mjukt men fortfarande knaprigt.
Tillsätt resten av teriyakiblandningen och woka i 1 minut till.
- Dela upp de heta nudlarna i portionsskålar, lägg i krassen, skeda över grönsakerna och toppa med tofun.
- Garnera med de finhackade salladslökarna.
Liknande recept
Kommentarer (0)