Thailändska vårrullar á la Than

Serverar: 2-4 portioner

Gott som tilltugg eller förrätt. Hittar du inte vårrulleplattor kan du ersätta dem med dubbel filodeg skuren i lika stora rutor. Det är också gott med hälften fläskfärs och hälften hackade räkor. Krabba, räkor och kycklingfärs blir också gott.

Ingredienser

  • 100 g glasnudlar, vermicelli, eller vanliga nudlar
  • 2 msk olja
  • 100 g fläskfärs (valfritt)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl riven morot
  • 1 ägg
  • 2 dl riven färsk kål
  • 1 msk fisksås
  • 1 pkt vårrulleplattor 12 x 12 cm
  • 1 msk maizena och 1 msk vatten
  • 5 dl olja till fritering
  • Tillbehör
  • Söt chilisås
  • Instruktioner

    1. Låt vårrulleplattor eller filodeg tina några timmar innan. Låt glasnudlar bli mjuka i vatten (en halvtimme räcker), häll av och klipp i mindre bitar.
    2. Pressa vitlöken i en skål och blanda i nudlar, morot, ägg, kål och fisksås. Stek i olja under omrörning i fem minuter. Gärna i en wok eller panna med höga kanter. Låt svalna.
    3. Lägg 1 matsked fyllning på varje degplatta. Vik in ändar, rulla ihop och "klistra" skarven med maizena och vattenblandningen. Vårrullar kan nu frysas.
    4. Fritera eller stek vårrullarna i solrosolja tills de fått en gyllengul färg. Du kan också ugnsteka dem på inoljad ugnsplåt. Servera på fat med söt chilisås att dipp i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben