Thailänsk ingefärsspätta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Inlagd ingefära kan du hitta i butiker med utländskt sortiment. Värd att prova. 448 kalorier per portion

Ingredienser

  • 4 skivor inlagd ingefära
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 2 äpplen
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 vitkålsklyfta ca 400g
  • 1-2 tsk grön currypasta
  • 1 burk mager kokosmjölk 400g
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g rödspätta
  • 200 g nudlar
  • Instruktioner

    1. Skär ingefäran i fina bitar och skiva vitlöken. Fräs ingefära och vitlök i olja i en stekgryta.
    2. Skär äpple och lök i fina klyftor. Skär paprikan i strimlor och skiva vitkålen grovt. Tillsätt alla grönsaker till stekgrytan. Rör ner currypastan och låt den fräsa med i någon minut. Häll i kokosmjölken och låt alltsammans koka i 2-3 min.
    3. Rulla ihop fisken med skinnsidan inåt till små rullar. Lägg fisken ovanpå grönsakerna och låt dem sjuda under lock i ca 5 min. Servera med kokta nudlar.

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben