Thailänsk kycklingryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En gryta som hela familjen gillar

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2,5 cm ingefära eller 2-3 tsk mald ingefära
  • 1 knippe salladslök eller 1 gul lök
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk (ca 4,5 dl)
  • 3 dl hönsbuljong
  • 250 g äggnudlar
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk lime saft
  • Instruktioner

    Skiva löken, salladslöken och vitlöken. Riv ingefäran. Skär kycklingen i kuber. Hetta upp oljanoch stek lökarna och ingefäran i 2 minuter. Ha i kyckling och currypasta och stek i 5 minuter. Häll i kokosmjölk och låt grytan koka upp. Koka i ca 20-25 min. Bryt nudlarna och lägg dem i grytan. låt grytan sjuda i 6-8 minuter. Rör i limen och servera.

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben