Thailänsk räkrätt

Het och god!

Ingredienser

  • 1 kg oskalade räkor
  • 4 - 5 tomater
  • 2 gröna paprikor
  • 2 msk olja
  • 1 msk curry
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1 - 2 krm cayennpeppar
  • 3 msk chilisås
  • 1 - 1 1/2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Strimla grönsakerna mycket fint. Värm oljan i en stekgryta, tillsätt curry, vitlöken, paprikapulver och cayennpeppar. Lägg i räkorna. Rör om. Obs får inte koka.
    2. Ta upp räkorna och häll i grönsakerna, chilisåsen och salt och låt koka under lock i 10 minuter. Blanda i grädden och koka upp. Tillsätt räkorna och servera genast med exempelvis ris eller nudlar.

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    catlover 26 juli 2009

    Denna rätt blev kvällsmat i går lördag, och den kommer jag att göra flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben