Thailänsk scampigryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Blev väldigt förtjust i denna gryta. Lätt att göra. Det blir ännu lättare om du köper räkor som bara är att skala och lägga i men jag tycker det blir lite festligare med scampi.

Ingredienser

  • 30-35 st scampi
  • 2 st paprikor i olika färger
  • 100 g sockerärtor
  • 2 tsk olja
  • 1-2 tsk curry
  • ½ tsk riven färsk ingefära
  • 1 msk hummerfond
  • 1 st lime
  • 1 burk kokosmjölk
  • Ljus Maizena redning
  • Salt
  • Peppar
  • Nudlar
  • Instruktioner

    Stek scampin i lite olja ca 2 minuter på varje sida. Låt dom svalna och skala dem. Dela grönsakerna i mindre bitar, fräs dem i oljan och curryn i ett par minuter. Krydda med salt och peppar och tillsätt ingefäran. Vispa samman hummerfond, limesaft, med kokosmjölken och häll över grönsakerna. Koka ihop ett par minuter. Lägg i scampin när du serverar. Servera med nudlar och lite sallad.

    Liknande recept

    3.7
    10 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben