Thaisallad med glasnudlar

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Störtgod!

Ingredienser

  • 100 g bladspenat
  • 100 g strimlad savoykål
  • 1/4 fänkål
  • 1 morot
  • 1/2 paprika
  • 1/4 purjolök
  • 1/2 dl jordnötter
  • 1/2 dl hackad koriander
  • 100 g glasnudlar
  • Sås
  • 1/2 lime
  • 1 citrongräs
  • 1/2 chilifrukt
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk tamari
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Skölj bladspenat. Strimla savoykål och woka i stekpanna. Skär morot, fänkål och purjo i mynt, förväll i 1 min Hacka koriander blanda till sallad tillsammans med jordnötter.
    2. Sås: Finhacka chili och citrongräs, rosta sesamfrön. Blanda tillsammans med lime, tamari och olja. Späd med vatten till önskad konsistens.
    3. Tillred glasnudlar och marinera i sås. Häll resten av dressingen över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben